«Κλείδωσε» για τις 29 Αυγούστου το ταξίδι Μητσοτάκη στο Βερολίνο – Θα συναντηθεί με τη Μέρκελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλείδωσε» για τις 29 Αυγούστου το ταξίδι Μητσοτάκη στο Βερολίνο – Θα συναντηθεί με τη Μέρκελ
Την ανακοίνωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ έκανε η Καγκελαρία.

«Κλείδωσε» για την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Αυγούστου, το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, κι ενώ θα έχει περάσει μια εβδομάδα από την επίσκεψή του στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανακοίνωσή του, λίγο νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, γνωστοποίησε πως η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την ερχόμενη Πέμπτη (29.8.2019) στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Καγκελάριος θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικές τιμές, στις 12:00 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 13:15.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, «στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής».

Μετά την ικανοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την έκβαση της επίσκεψής του στο Παρίσι και, παρά την αρνητική πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη και την αποδυναμωμένη πολιτικά Άνγκελα Μέρκελ, ο επόμενος στρατηγικός στόχος για το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι μια αντίστοιχη καλή παρουσία στην Καγκελαρία την ερχόμενη εβδομάδα, που θα πιστοποιήσει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ξένων, όχι λόγω της προθυμίας της να εφαρμόσει όσα της ζητηθούν, αλλά λόγω του ότι τα ίδια τα στελέχη της πιστεύουν στην ανάγκη πραγματικής μεταρρύθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider