Μητσοτάκης: Με το φορολογικό νομοσχέδιο ανταποκρινόμαστε στις προεκλογικές δεσμεύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Με το φορολογικό νομοσχέδιο ανταποκρινόμαστε στις προεκλογικές δεσμεύσεις
«Το φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης», τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Να εκμεταλλευτούν την ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των 120 δόσεων κάλεσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα είναι και η τελευταία και πρέπει να αξιοποιηθεί από τους συμπολίτες μας. Πολύ σύντομα θα φέρουμε έναν μόνιμο μηχανισμό ρυθμίσεων που δεν θα έχει τα ίδια θετικά χαρακτηριστικά».

«Είχαμε και έχουμε σχέδιο που φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα. Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης γιατί ανταποκρίνεται στη δέσμευση μας για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία. Μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας τις 120 δόσεις ευνοούνται νοικοκυριά και επιχειρήσεις» τόνισε στην παρέμβαση του κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός.

«Οι δύο κύριες παρεμβάσεις του νομοσχεδίου αναλύθηκαν εκτενώς στη συζήτηση. Η πρώτη είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% χωρίς εξαιρέσεις από αυτή την ελάφρυνση που έχει ωστόσο δίκαιη κλιμάκωση. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 4 εκατ. συμπολίτες μας θα δουν άμεσα ελαφρύνσεις στην φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους. Ταυτόχρονα η δεύτερη παρέμβαση διευρύνει και βελτιώνει τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των 120 δόσεων, όπου το επιτόκιο πέφτει από το 5% στο 3%. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή πέφτει στα 20 ευρώ το μήνα και στη ρύθμιση θα υπάγονται νομικά πρόσωπα με οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ. Δίνονται επίσης κίνητρα για τους συνεπείς οφειλέτες και χαλαρώνει η θηλιά που έπνιγε εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και τέλος ξεπαγώνουν λογαριασμοί σε καθεστώς κατάσχεσης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο απάντηση σε όσους υπόσχονταν να τον καταργήσουν και τον άφησαν. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Η νέα πολιτική θεώρηση δημιουργεί κατανοητή αμηχανία στην αντιπολίτευση που δυσκολεύεται να συλλάβει τον τρόπο λειτουργίας μας. Το ίδιο εύκολα και απλοϊκά η αντιπολίτευση μας ασκεί κριτική για πολιτικό βολονταρισμό. Η απάντηση είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα» επεσήμανε.

«Η χώρα κάνει τα πρώτα σταθερά βήματα για να αφήσει πίσω της την κρίση. Κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος εκτινάχθηκε τον Ιούλιο και αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που σημειώθηκε στην Ελλάδα από το 2008. Η πολιτική μας όμως κερδίζει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, που βλέπει ότι υποσχεθήκαμε λιγότερα και πράττουμε περισσότερα. Το αποτέλεσμα και η εμπιστοσύνη είναι οι λέξεις κλειδιά της πολιτικής μας. Ζητώ να μας εμπιστευτούν οι Έλληνες, αυτούς υπηρετούν τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις μας. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα γιατί μπορούμε» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider