Μίνι ανασχηματισμός: Υπουργός Εξωτερικών ο Κατρούγκαλος - Όλα τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι ανασχηματισμός: Υπουργός Εξωτερικών ο Κατρούγκαλος - Όλα τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης
Περιορισμένος ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, με βασική αλλαγή την αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά από έναν περιορισμένο ανασχηματισμό, βασική αλλαγή του οποίου είναι η αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης είναι εξής:

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές, υποψήφια για τον δήμο της Θεσσαλονίκης.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου που θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές, υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης.

Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η αναβάθμιση Κατρούγκαλου

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός, όπως εξάλλου είχε δηλώσει, δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών. Ως αποτέλεσμα, νέος υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη Δευτέρα η ορκωμοσία

Η ορκωμοσία των υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο, γνωστοποίησε επίσης ο κ.Τζανακόπουλος.

Ανασχηματισμός με άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

Όπως αναφέρει το Reader.gr, πρόκειται για έναν ανασχηματισμό με ξεκάθαρο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, αφού στην κυβέρνηση μπαίνουν:

Ο Θάνος Μωραϊτης, επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου.

Ο Άγγελος Τόλκας που μπαίνει επίσης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήταν αναπληρωτής υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και οι δύο είχαν εσχάτως ανακοινώσει την αποχώρησή τους από το ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider