Ο Δραγασάκης «τελειώνει» το Νόμο Κατσέλη

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Δραγασάκης «τελειώνει» το Νόμο Κατσέλη
«Ακούμε με προσοχή τις προτάσεις των τραπεζών αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας.

«Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει με τον νόμο Κατσέλη που λήγει κανονικά στα τέλη του έτους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις αναπτυξιακές δράσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ακόμη δεν έχουν εξεταστεί ή διάφορες επιλογές καθώς αναμένονται στοιχεία για το πως προχωρούν οι υποθέσεις μετά από τις τελευταίες αλλαγές στον νόμο Κατσέλη που έχουν ως στόχο των εντοπισμό των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους αιτούνται να μπουν στο νόμο Κατσέλη τέθηκε σε εφαρμογή στα μέσα Σεπτεμβρίου και όπως δήλωσε ο υπουργός μένει να δούμε πως προχωρούν οι υποθέσεις που είναι πάρα πολλές. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πάνω από 150.000 υποθέσεις για το νόμο Κατσέλη στα Ειρηνοδικεία όλη της χώρας.

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέους νόμου και όχι την παράταση του υπάρχοντος. «Ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη όπως τροποποιήθηκε είναι προϊόν της κρίσης. Εμείς θέλουμε ένα προϊόν για μετά την κρίση που θα συνεχίζει να διασφαλίζει την πρώτη κατοικία», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις των τραπεζών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι αυτές είναι καλοδεχούμενες αλλά στο τέλος θα γίνει αυτό που θα αποφασιστεί πολιτικά. «Ακούμε με προσοχή τις προτάσεις των τραπεζών αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό συμφέρον», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider