Την πεποίθηση πως «Ο Schaeuble ξέρει ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, συνεχίζοντας να υποστηρίζει ανοιχτά και δημόσια, όλα όσα πιστεύει.

Μιλώντας στη Βιέννη, ο κ. Βαρουφάκης προειδοποίησε πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επιδεινωθεί εντός των ερχόμενων έξι μηνών, λόγω των νέων αυστηρών όρων που περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα.

Βάλλοντας κατά των δανειστών τόνισε πως δεν τους ενδιαφέρει η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά μόνο η υποταγή όσων «τολμούν και αμφισβητούν την αυθεντικότητα της τρόικας».

Οι παράπλευρες απώλειες από τη διαμάχη Βερολίνου – Παρισιού

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως η Ελλάδα βιώνει τις παράπλευρες απώλειες από τη σοβαρή διαμάχη που υποβόσκει εδώ και καιρό ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία, αναφορικά με τον καθορισμό μιας κοινής οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η θητεία του από τις αρχές του 2015 έως τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε δύσκολη και το τέλος της ήταν για τον ίδιο «τραυματικό», ενώ εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένας πανευρωπαϊκός διάλογος και σε αυτόν το διάλογο να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξάρτητα από το κόμμα ή την κοινωνική ομάδα στα οποία μπορεί να ανήκει.