Κοινωνικό μέρισμα: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες της κυβέρνησης

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωνικό μέρισμα: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες της κυβέρνησης
Στόχος της κυβέρνησης είναι η υποδοχή των αιτήσεων να ξεκινήσει ακόμη και νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία της 17ης Δεκεμβρίου.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να ετοιμαστεί εγκαίρως το σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι η υποδοχή των αιτήσεων να ξεκινήσει ακόμη και νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία της 17ης Δεκεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Το συνολικό κονδύλι που προορίζεται για το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται συνολικά σε 175 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ θα χορηγηθεί από τις 27/12 έως το τέλος του έτους σε καθεμία από τις 250.000 οικογένειες (αριθμούν 953.000 μέλη) που πληρούν τα κριτήρια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος εντάσσονται πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) με τα εξής κριτήρια:

-19.140 οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 20.000 ευρώ,

-16.778 οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ,

-40.927 οικογένειες με δύο γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ,

-25.632 οικογένειες με ΑΜΕΑ.

Επιπλέον κριτήρια είναι ένας από τους δύο γονείς να διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και να είναι και οι δύο γονείς φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Επίσης, το άθροισμα καταθέσεων και μετοχών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider