Στουρνάρας: Η Ελλάδα έχει υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Η Ελλάδα έχει υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης
«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης μεγαλύτερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή», τόνισε διοικητής της ΤτΕ.

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα κινηθεί γύρω στο 2,4% με 2,5%» ανάφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκπομπή στην ΕΡΤ το βράδυ της Δεύτερας.

Σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική οικονομία τόνισε πως «η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης μεγαλύτερες από τις άλλες ευρωπαικές χώρες αυτή τι στιγμή. Αν συνεχίσουμε όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός. Οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση ανακάμπτουν».

Για το θέμα των πλεονασμάτων επεσήμανε πως θα πρέπει να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχεία για να διαπραγματευτούμε τα χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά πάντα με καλή σχέση με τους εταίρους».

Για το σχέδιο «Ηρακλής» ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ανάλογο σχέδιο εκπονήθηκε και δοκιμάστηκε στην Ιταλία. Καλύπτει τα 30 δισ. από 75 δισ. των «κόκκινων δανείων». Θα δούμε τι άλλο θα υπάρξει στο τραπέζι» επεσήμανε.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 2015

«Οι κεντρικοί τραπεζίτες οφείλουν να μιλούν γιαυτό έχουν τόσο μεγάλες θητείες και πρέπει να εξηγούν στο κοσμο και να έρχονται σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις. Πρέπει να βλέπουν μακρια». τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Για την περίοδο του 2015 και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ με θεώρησε πολιτικό αντίπαλο η κυβερνηση από εκεί ξεκίνησε το πολιτικό πρόβλημα. Ως κεντρικός τραπεζίτης εκφράζω την κοινή λογική και το ρεαλισμο. Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών οικονομικών σε μια δυσκολα χρονικα στιγμή. Οι πληροφορίες μας έλεγαν πως υπήρχε προετοιμασία για τη μετάβαση σε ενα εθνικό νόμισμα τη δραχμή. Δεν μπορούσα να αγνοήσω αυτήν την πληροφόρηση από τη θέση που ήμουν. Όποιος ξεχνάει από παρελθόν είναι υποχρεωμένος να το ξαναζήσει»

Τέλος επεσήμανε πως δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση με την Κυριάκο Μητσοτάκη για πιθανή ανανέωση της θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider