Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για τις εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως και το Σάββατο.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, τα κόκκινα δάνεια και οι υπόλοιπες… εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν, ενόψει του Εuroworking Group που θα συνέλθει την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΥΣΟΙΠ συνεδρίασε και χτες Πέμπτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ε.Σ.Π.Α., καθώς και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες.
«Το ΚΥΣΟΙΠ διαπίστωσε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό», αναφέρθηκε σχετικά.