Επιστροφή του εφιάλτη του Grexit βλέπει η Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή του εφιάλτη του Grexit βλέπει η Goldman Sachs

Ηχηρό σήμα κινδύνου για την επιστροφή του εφιάλτη του Grexit εκπέμπει η Goldman Sachs, την ώρα που η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχει εισέλθει στην τελική ευθεία με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ως το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Με νέα έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής – και δη της ελληνικής – οικονομίας, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ταράζει εκ νέου το εγχώριο σκηνικό, επαναφέροντας στο προσκήνιο, μετά από αρκετό καιρό, τους φόβους για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Γερμανίας. Όπως προβλέπουν, η αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και δανειστών αναμένεται να κορυφωθεί εντός των ερχόμενων 24ώρων, με χρονικό ορόσημο μάλιστα την 20η Ιουλίου. Στην ημερομηνία αυτή, η κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο προς την ΕΚΤ, ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, το ΔΝΤ συνεχίζει να «κρατά κλειστά τα χαρτιά του» για το ενδεχόμενο συμμετοχής του – ή μη – στο ελληνικό πρόγραμμα, καθυστερώντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Το Ταμείο ωστόσο επιμένει να ζητά μια γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Μια γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι πολιτικά αποδεκτή από τη Γερμανία», υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας και προειδοποιούν πως «όσο ενισχύονται οι πολιτικές κόντρες και παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις, οι επενδυτές δεν αποκλείεται να γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider