Επίθεση Τραμπ στην Αmazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση Τραμπ στην Αmazon

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα επιτέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης Amazon.com, κατηγορώντας την ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.

«Μιας και μιλάμε για αυτό, λέγεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει κατά μέσο όρο 1,5 δολάρια για κάθε δέμα που παραδίδει για λογαριασμό της Amazon. Αυτό σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια», έγραψε χθες Σάββατο στο Twitter ο Τραμπ.

«Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων αύξανε τις τιμές της για τα δέματα, το κόστος διανομής της Amazon θα αυξανόταν κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η αισχροκέρδεια εις βάρος των Ταχυδρομείων πρέπει να σταματήσει. Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους της) τώρα», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με το σχόλιο αυτό επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει για πρώτη φορά την Πέμπτη σχετικά με την εταιρεία. Αφορμή ενδέχεται να ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στον ειδησεογραφικό ιστοτοπο Axios, το οποίο έλεγε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εμμονή με την Amazon και εξετάζει τρόπους να περιορίσει την ισχύ της εταιρείας, πιθανόν με την υιοθέτηση ομοσπονδιακής νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων και υπέρ της ανταγωνιστικότητας.

Εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών η μετοχή της Amazon έπεσε κατά 3,3% την Τετάρτη και την Πέμπτη, μειώνοντας κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια την αγοραία αξία της εταιρείας.

Ο Τραμπ κατήγγειλε επίσης ότι η εφημερίδα Washington Post, η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος, λειτουργεί ως «λομπίστας» για την εταιρεία.

Την Πέμπτη ο Τραμπ είχε εκφράσει πάλι μέσω Twitter την ανησυχία του για τη χαμηλή φορολογία που επιβάλλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Amazon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider