Η προσφυγική κρίση φέρνει κοντά Ελλάδα και Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η προσφυγική κρίση φέρνει κοντά Ελλάδα και Τουρκία

"Η τρόικα του προσφυγικού" είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και επισημαίνει ότι «η προσφυγική κρίση φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη δημιουργία hotspots στην Τουρκία, ο Τούρκος ομόλογός του Ahmet Davutoglou κράτησε χαμηλό προφίλ. Η Γερμανία αναμένεται να λειτουργήσει ως μεσολαβητής» αναφέρει το δημοσίευμα και η εφημερίδα τονίζει την πρόταση Νταβούτογλου να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας για την προσφυγική κρίση και επισημαίνει ότι οι δύο γειτονικές χώρες επιθυμούν να συνεργαστούν στο μέλλον πιο στενά μπροστά στον αυξανόμενο αριθμό αιτούντων άσυλο.

Το περιοδικό Spiegel έχει τίτλο: «Προσφυγική κρίση: Ελλάδα και Τουρκία επιθυμούν τριμερή συνάντηση με τη Γερμανία» και στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι Αθήνα και Άγκυρα θέλουν πλέον να συνεργαστούν πιο στενά για την επίλυση της κρίσης και πως σχεδιάζουν μια τριμερή συνάντηση με τη Γερμανία για το θέμα.

«Η Ευρώπη βασίζεται στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Η ΕΕ επιθυμεί η χώρα να προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της. Επιπλέον η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel παρουσίασε και ανταλλάγματα: οικονομική βοήθεια για τη φροντίδα των προσφύγων, διευκολύνσεις στα ταξίδια Τούρκων πολιτών στον χώρο Σένγκεν και επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Άγκυρα» αναφέρει στο δημοσίευμά του το Spiegel.

Το περιοδικό Stern σχολιάζει ότι το επόμενο βήμα για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης είναι μια κοινή συνάντηση μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας. Στο δημοσίευμα τονίζονται οι δηλώσεις Davutoglou ότι βασική αιτία για το προσφυγικό κύμα είναι ο εμφύλιος στη Συρία και ότι αν δεν βρεθεί λύση στη Συρία, δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider