Gabriel: Σε αντιπαράθεση με τον Hollande για ISIS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gabriel: Σε αντιπαράθεση με τον Hollande για ISIS

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις εκκλήσεις του Francois Hollande για «συντονισμένη βοήθεια» έρχονται οι δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελάριου, Sigmar Gabriel, ότι η ανακήρυξη του «πολέμου κατά του ISIS» βοηθά τους τζιχαντιστές.

Με το να μιλάει κανείς περί πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους βοηθάει την τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για τις πολύνεκρες επιθέσεις του Παρισιού, υποστήριξε την Τρίτη ο Gabriel, κρατώντας σαφείς αποστάσεις τον γάλλο πρόεδρο που παρουσία της κοινής συνόδου βουλευτών και γερουσιαστών τη Δευτέρα δήλωσε ότι «η Γαλλία είναι σε πόλεμο».

«Βλέπουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του ελεύθερου κόσμου», υποστηρίζει ο Gabriel, καθώς το να μιλάει κανείς για πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσει την οργάνωση αυτή να πετύχει τους στόχους της, όπως εξηγεί. «Όσο μεγαλύτερη είναι η αγωνία στην κοινωνία μας, συμπεριλαμβανομένου και του άγχους για τον πόλεμο, τόσο περισσότερο μπορεί να οδηγηθεί στην επιτυχία ο τρόμος».

Ο αντικαγκελάριος εμφανίζεται μετριοπαθείς και έναντι των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας, Marcus Soeder, ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν τα πάντα.

«Οι επιθέσεις δεν αλλάζουν τα πάντα, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: τώρα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να δείξουμε ότι η ειρήνη, η δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή ισχύουν και ότι θα υπερασπιστούμε αυτήν την ελευθερία», επισήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider