Άδειοι ήταν το βράδυ του Σαββάτου οι δρόμοι του Παρισιού και άλλων 8 γαλλικών πόλεων, μετά  απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 στην οποία προχώρησε η γαλλική κυβέρνηση λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σημείωνεται πως η απαγόρευση αφορά εκτός από τη γαλλική πρωτεύουσα και τη Λιόν, τη Λιλ, την Τουλούζη, το Μονπελιέ, το Σεντ-Ετιέν, την Ρουέν, την Γκρενόμπλ και τη Μασσαλία.

Αδειοι δρόμοι Παρίσι

Λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού να δείξουν 9 το βράδυ, τα εστιατόρια κατέβασαν ρολά, οι Γάλλοι γύρισαν στα σπίτια τους ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε περιπολίες στους δρόμους.

Tο μέτρο ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που πριν από λίγες ημέρες έφτασαν σε ημερήσιο ρεκόρ άνω των 30.000. Ο Μακρόν είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι απαραίτητη ώστε να μην κορεστούν τα νοσοκομεία.

Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών απαγορεύονται από τις 10 το βράδυ και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς.

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι οργισμένοι από την απόφαση που τους υποχρεώνει να κλείνουν νωρίς τα καταστήματά τους, κάτι το οποίο υποστηρίζουν ότι θα καταστρέψει την βιομηχανία.

Στη Γαλλία η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες. Στις 10 το βράδυ οι δρόμοι της Πόλης του Φωτός ήταν άδειοι και όσοι είχαν μείνει έξω διακινδύνευαν να τους επιβληθεί πρόστιμο 135 ευρώ εκτός αν επιδείκνυαν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που βρίσκονται έξω.

Άδειοι δρόμοι Παρίσι

Στους άδειους δρόμους υπήρχαν διανομείς φαγητού με τα μηχανάκια να μεταφέρουν γεύματα στους κατοίκους που έχουν περιοριστεί μέσα στα σπίτια τους σε μια πόλη, όπου είναι συνηθισμένη εικόνα να βγει κάποιος για δείπνο μετά τις 21:00.

Λιγοστά λεωφορεία του δήμου κυκλοφορούν στους δρόμους, τα περισσότερα χωρίς επιβάτες. Το μετρό και τα τρένα συνεχίζουν να λειτουργούν για να μεταφέρουν όσους κινούνταν είτε για επαγγελματικούς είτε για ιατρικούς λόγους.

Χθες, συνολικά 1.350 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν αναπτυχθεί στο Παρίσι και στα προάστιά του για να διασφαλίσουν ότι θα τηρούνταν η απαγόρευση--η αυστηρότερη μετά το διάρκειας δύο μηνών lockdown που έληξε τον Μάιο.

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε επίσης:

Κλείνουν εστιατόρια και καφέ στο Βέλγιο για 14 ημέρες