Σε αδιέξοδο ΕΕ - Βρετανία για ένα συντεταγμένο Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αδιέξοδο ΕΕ - Βρετανία για ένα συντεταγμένο Brexit
«Δεν σημειώνεται μεγάλη πρόοδος», δήλωσε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Εμπόριο Φιλ Χόγκαν την Πέμπτη.

Η Βρετανία πιθανόν να έχει ήδη εγκαταλείψει την προοπτική μιας συμφωνίας με την ΕΕ για ένα συντεταγμένο Brexit, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Εμπόριο Φιλ Χόγκαν την Πέμπτη.

«Δεν σημειώνεται μεγάλη πρόοδος», συμπλήρωσε. «Πιθανόν η Βρετανία να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία», ανέφερε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας συμφωνίας που θα διευθετεί εκκρεμή ζητήματα-κλειδιά στη διμερή σχέση μετά το 2021 σε διάφορους τομείς — από το εμπόριο ως τα αλιεύματα και την ασφάλεια — έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, ενόψει μιας προθεσμίας-κλειδί, τα τέλη του Ιουνίου, όταν τα δύο μέρη πρόκειται θεωρητικά να αποτιμήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Παρότι η Βρετανία εγκατέλειψε τυπικά την ΕΕ από την 31η Ιανουαρίου 2019, πολλά από τα βασικά συστατικά της ένταξής της παραμένουν αμετάβλητα για τη μεταβατική περίοδο, ως τα τέλη του έτους. Η διευθέτηση αυτή προβλέφθηκε ώστε να υπάρχει χρόνος οι δύο πλευρές να διαπραγματευθούν νέα συμφωνία για το εμπόριο, όμως μέχρι τώρα δεν καταγράφεται στην πραγματικότητα καμία απτή πρόοδος.

Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider