Juncker: Δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική για το προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Juncker: Δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική για το προσφυγικό

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να αλλάξουν την πολιτική της για το προσφυγικό μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι καθώς οι δράστες ήταν εγκληματίες και όχι αιτούντες άσυλο, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Junker την Κυριακή.

Κορυφαίου Πολωνοί και Σλοβάκοι αξιωματούχοι έχουν σημειώσει ενστάσεις έναντι του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων της ΕΕ μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι λέγοντας ότι αυτές αναδεικνύουν την ανησυχία που υπάρχει στην Ευρώπη σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποδοχή των προσφύγων.

«Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τις δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη», τόνισε ο Juncker κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο περιθώριο της συνόδου των G20 που πραγματοποιείται εκεί.

«Θα έλεγα στους ευρωπαίους που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα για το προσφυγικό που έχουμε συμφωνήσει, να είναι σοβαροί και να μην ενδώσουν σε σπασμωδικές αντιδράσεις», υπογράμμισε.

«Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε τη γενική μας προσέγγιση», συμπλήρωσε ο Juncker.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider