Tην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων ανακοίνωσε ο Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων ανακοίνωσε ο Τραμπ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων είχε υπογραφεί το 2013 από τον προκάτοχο του Τραμπ, τον Μπαράκ Ομπάμα, όμως ουδέποτε επικυρώθηκε από το Κογκρέσο.

Την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Διεθνή Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων ανακοίνωσε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων είχε υπογραφεί το 2013 από τον προκάτοχο του Τραμπ, τον Μπαράκ Ομπάμα, όμως ουδέποτε επικυρώθηκε από το Κογκρέσο.

Η Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων έχει ως στόχο να θέσει ρυθμιστικούς κανόνες στις αγοραπωλησίες συμβατικών όπλων - μια επιχείρηση που φτάνει σε αξία τα 70 δισ. δολάρια - και να εμποδίσει όσους καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα να αποκτούν όπλα. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Συνθήκη τον Απρίλιο του 2013 και οι ΗΠΑ, η οποία είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγκοσμίως, ψήφισε υπέρ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της NRA.

Το πανίσχυρο λόμπι ανησυχούσε ότι η Συνθήκη αυτή θα υπονόμευε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, κάτι που η κυβέρνηση Ομπάμα διαβεβαίωνε ότι δεν επρόκειτο να συμβεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider