Νέα πυρά Τραμπ κατά της Fed «ακόμα και για τη σκέψη να αυξήσει τα επιτόκια»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πυρά Τραμπ κατά της Fed «ακόμα και για τη σκέψη να αυξήσει τα επιτόκια»
Συνέχεια στην επιθετική στάση του απέναντι στη Fed δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Συνέχεια στην επιθετική στάση του απέναντι στη Fed δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγα 24ωρα πριν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφασίσει άλλη μία, όπως αναμένεται, αύξηση των επιτοκίων.

«Είναι απίστευτο, που με ένα πολύ ισχυρό δολάριο και σχεδόν καθόλου πληθωρισμό, με τον κόσμο γύρω μας να εκρήγνυται, το Παρίσι να φλέγεται και να την Κίνα σε κάμψη, η Fed να εξετάζει έστω μία αύξηση των επιτοκίων» έγραψε ο Τραμπ ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, που αρχίζει αύριο.

Είναι σχεδόν κοινή η πεποίθηση στους αναλυτές ότι η Fed θα προχωρήσει αύξηση των επιτοκίων αυτήν την εβδομάδα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η νομισματική πολιτική θα γίνει ακόμη πιο σφιχτή του χρόνου, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Τραμπ, αντίθετα από τους προκατόχους στο παρελθόν, έχει εκφραστεί ανοιχτά απέναντι στην πολιτική της Fed και έχει ταχθεί υπέρ των χαμηλών επιτοκίων, τα οποία, όπως λέει, θα τον βοηθήσουν να υποστηρίξει την αμερικανική οικονομία, ιδιαίτερα με το εμπορικό «μέτωπο» ανοιχτό απέναντι στην Κίνα και ενδεχομένως και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider