Barclays: Ράλι άνω του 50% για τη μετοχή της BP το 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Ράλι άνω του 50% για τη μετοχή της BP το 2021
Η Barclays εκτιμά ότι η μετοχή της BP θα καταγράψει άνοδο 63,7%.

Στις προοπτικές τους για το 2021, οι αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι το ράλι στο χρηματιστήριο θα βασίζεται κυρίως στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή, ως συνέπεια της ανάπτυξης αποτελεσματικών εμβολίων κατά του COVID-19 και της επιστροφή στην ομαλότητα.

Αυτό θα επιφέρει ισχυρή άνοδο στις λεγόμενες κυκλικές μετοχές και σύμφωνα με την τράπεζα, το μεγαλύτερο ράλι θα το καταγράψει ο διεθνής πετρελαϊκός κολοσσός, BP (για την οποία βλέπει άνοδο 63,7%), ακολουθούμενη από την ολλανδική τράπεζα ABN Amro (50,6%) και τη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group (47,2%).

Οι οικονομολόγοι της Barclays βλέπουν την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕγχΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) στο 5,4% το επόμενο έτος, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε προβλέπουν ότι 45% αύξηση των κερδών για τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τα σημερινά επίπεδα.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι της χρονιάς αναμένεται να είναι η Lufthansa, για την οποία η Barclays βλέπει πιθανή πτώση κατά 46,1%, η ολλανδική εταιρεία πληρωμών Adyen (-34,1%) και το βρετανικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ Ocado (-30,5%).

«Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν κρατήσει δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διατήρηση της ανάκαμψης, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και υπάρχει πενταπλή ζήτηση δεδομένου του ανθεκτικού διαθέσιμου εισοδήματος, των υψηλών αποταμιεύσεων και των ανακτήσιμων κερδών», δήλωσε ο Emmanuel Cau, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής μετοχών της Barclays, στη σχετική έκθεση.

Ο Cau αναγνώρισε ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αβέβαιες καθώς η διάθεση εμβολίων και ο μακροπρόθεσμος κοινωνικός αντίκτυπος της πανδημίας εξακολουθούν να πλανώνται στον αέρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider