Διεθνείς διακρίσεις για τα προϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνείς διακρίσεις για τα προϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου (vid)
Στο επίκεντρο οι «θησαυροί» της ελληνικής γης.

Μια πρωτοφανής διάκριση για Ελληνα ελαιοπαραγωγό με 11 βραβεύσεις σε 11 ισάριθμες συμμετοχές σημειώθηκε στο Λονδίνο, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου,στον διεθνή διαγωνισμό LONDON International Olive Oil Competition 2020. Η εταιρεία έλαβε 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και εμβέλειας,με βαθμολογίες που ξεπέρασαν και το 96 % . Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

  • ENIGMA Gourmet evoo - Πλατινένιο Βραβείο
  • GEMSTONE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο
  • MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο
  • ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο
  • ΦΥΛΛΙΚΟΝ Πρωτέλαιο - Χρυσό Βραβείο
  • ENSTAGMA Saffron and Sage Evoo - Χρυσό Βραβείο
  • ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο
  • ΑΡΜΟΝΙΑ Μονοποικιλιακό - Ασημένιο Βραβείο
  • ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο
  • ENSTAGMA Saffron Evoo - Ασημένιο Βραβείο
  • ENSTAGMA Rosemary Evoo - Ασημένιο Βραβείο

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι 11 πράγματι μοναδικές αυτές διακρίσεις στον LONDON International Olive Oil Competition 2020, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 175 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Στο επίκεντρο οι «θησαυροί» της ελληνικής γης

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται κοντά στην Σπάρτη Λακωνίας, σε μια κυρίαρχη περιοχή ελαιοκαλλιέργειας, που θεωρεί το δένδρο της ελιάς ιερό, ενώ φημίζεται για τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της (ΠΓΕ - Προστατευόμενη Γεωργραφική Ένδειξη). Στις εκτάσεις της εταιρείας καλλιεργούνται ελιές ποικιλιών Κορωνέικης και Καλαμών βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ελέγχου πιστοποίησης ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992. Οι ελιές αυτές αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή κορυφαίου άθερμου βιολογικού λαδιού χαμηλής οξύτητας. Τα προϊόντα είναι αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα (Single Estate) και οι ιδιαίτερες συνθήκες παραγωγής τους, τους προσδίδουν μοναδικά χαρακτηριστικά, ορίζοντας έτσι το Terroir Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από το 1992.

Τα ελαιόλαδα και οι ελιές διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας για την ποιότητα τους (πολυβραβευμένα ελαιόλαδα και ελιές), ενώ, λόγω των υψηλών υγειοπροστατευτικών συστατικών τους (αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες κ.ά.), συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες απο πανεπιστημιακές έρευνες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider