Εγκαίνια σήμερα για τα Ποσειδώνια 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαίνια σήμερα για τα Ποσειδώνια 2018

Με την επίσημη τελετή εγκαινίων ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, τα Ποσειδώνια 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, η οποία γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της, θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη από ποτέ καθώς οι κρατήσεις εκθεσιακού χώρου παρουσιάζουν αύξηση 16% με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες και 22 εθνικά περίπτερα ναυτιλιακών υπερδυνάμεων. Οι επισκέπτες της έκθεσης αναμένεται να ξεπεράσουν τους 22.000.

Την τελετή εγκαινίων θα χαιρετήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) Kitack Lim, η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Kitack Lim και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης,.

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

Στον κατάλογο των εκθετών συγκαταλέγονται ακόμα η Azerbaijan Caspian Shipping, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, η Bahri, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας και η International Maritime Industries, το νέο κολοσσιαίο ναυπηγείο της Saudi Aramco που θα παρουσιάσουν τη νέα τους εταιρική ταυτότητα. Ακόμη και η Cruise Lines International Association (CLIA) θα συμμετάσχει φέτος στα Ποσειδώνια 2018, κάνοντας το ντεμπούτο της σε μια έκθεση που δεν έχει θέμα την κρουαζιέρα.

Στη λίστα των εκθετών περιλαμβάνεται μια μεγάλη γκάμα εταιρειών. Από την AIRBUS Defence και την Space Geo, μέχρι τη MAN Trucks και την SAP και από την Gazpromneft Lubricants και τις μεγάλης εξειδίκευσης εταιρείες πρόγνωσης καιρού Weathernews και Storm Geo, μέχρι τα ελληνικά λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου που θα έχουν την πρώτη ανεξάρτητη συμμετοχή τους στα φετινά Ποσειδώνια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, εκτιμάται ότι αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider