Τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο επισκέφθηκε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος, καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί ένα «τεράστιο πρόβλημα, το οποίο ξεπερνά και τα ελληνικά, αλλά πλέον και τα ευρωπαϊκά όρια». Τόνισε επίσης πως «το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές αλλά και με βάση το ρεαλισμό». Συμπλήρωσε επίσης ότι «εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ένταση τα ξημερώματα στο κλειστό του Τae Kwon Do

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κλειστό στάδιο του Τae Kwon Do όπου φιλοξενούνται μετανάστες. Η κατάσταση μάλιστα έλαβε διαστάσεις όταν ένας Μαροκινός αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με ομοεθνείς του, ο μετανάστης βρέθηκε εκτός εαυτού, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι προκάλεσε την έξαρση στη συμπεριφορά του. Όπως ανέφερε ο φύλακας της εγκατάστασης, είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ των λαθρομεταναστών.

Την ίδια ώρα σκληρή είναι η αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και των Δημάρχων των νοτίων προαστίων με αφορμή τα σχέδια της Κυβέρνησης για δημιουργία μεγάλης δομής για τους πρόσφυγες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλά και τη μεταφορά των μεταναστών από την Ειδομένη στο κλειστό του ταε κβο ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένταση μεταξύ μεταναστών είχε δημιουργηθεί και την Πέμπτη το βράδυ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου αποβιβάστηκαν άλλοι 2.349 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά από δύο πλοία. Ειδικότερα, το πλοίο «Μπλου Σταρ 1» αποβίβασε 1116 πρόσφυγες, που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβίβασε 1233 μετανάστες, που είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη , στη Χίο και στη Σάμο.