«Τα νοσοκομεία αναφοράς θα συνεχίσουν να δέχονται ασθενείς με κορονοϊό, όπως η Παμμακάριστος, η Αγία Βαρβάρα και το ΝΙΜΤΣ. Όμως τα νοσοκομεία όλης της χώρας πρέπει να επιστρέψουν σε μία μερική κανονικότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Για αυτό και από τη Δευτέρα και για τον ιδιωτικό τομέα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα επανέλθουμε στο 50% των χειρουργείων του μέσου όρου του 2019», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι όλα τα μέτρα τα οποία παίρνουμε ή αίρουμε έρχονται σταδιακά, έρχονται με αποστάσεις ασφαλείας και με τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετρήσουμε και το σύστημα πώς αντιδρά, αλλά και ποιες είναι οι επιδημιολογικές μελέτες εξ’ αυτού», σημείωσε.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα χρόνια περιστατικά

 «Έχω δώσει ήδη εντολή στους Διοικητές στις υγειονομικές περιφέρειες και στους Διοικητές των νοσοκομείων, μαζί με τις Επιτροπές Λοιμώξεων εντός του νοσοκομείου και τους υπεύθυνους των χειρουργείων. Θα κατηγοριοποιηθούν και θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτά τα οποία ήταν χρόνια περιστατικά και περίμεναν να χειρουργηθούν, που όμως έχουν προτεραιότητα με βάση τα ιατρικά δεδομένα. Και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα», εξήγησε.