Ενδιαφέρον της Ελλάδας για είσοδο στο πρόγραμμα των F-35

Ενδιαφέρον της Ελλάδας για είσοδο στο πρόγραμμα των F-35

Ενδιαφέρον εκδήλωσε η Ελλάδα για τα F-35 σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Lockheed Martin, για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Επίσημο ενδιαφέρον εκδήλωσε η Ελλάδα για την είσοδο στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της βιομηχανίας Lockheed Martin, για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Ντένη Πλέσσα.

Ο κ. Πλέσσας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίας της εταιρείας στην 84η ΔΕΘ, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε επίσημο αίτημα (Letter of Request LOR) στην Ουάσινγκτον για εκδηλώσει το επίσημο ενδιαφέρον της χώρας ώστε να εισέλθει στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Το LOR ουσιαστικά κάνει λόγο για τη διαθεσιμότητα και την τιμή των αεροσκαφών μπαίνοντας σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ, για μελλοντική είσοδο στο πρόγραμμα παραγωγής και προμήθειας των αεροσκαφών.

Θετική εξέλιξη θα είναι ένα δεύτερο LOR, στο οποίο γίνεται αναφορά για τον αριθμό των αεροσκαφών που ζητά η Πολεμική Αεροπορία της εκάστοτε χώρας, την εκπαίδευση του προσωπικού, τη διαμόρφωση των αεροσκαφών στα δεδομένα της κάθε χώρας και τα ανταλλακτικά.

Πηγή: Reader.gr

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ