Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος Κρήτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος Κρήτης
Οι εγγεγραμμένοι δρομείς σε όλες τις κατηγορίες ξεπέρασαν τις 4.000.

Με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, καθώς οι εγγεγραμμένοι δρομείς σε όλες τις κατηγορίες ξεπέρασαν τις 4.000, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου - Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Στη μεγάλη διαδρομή των 42.195 μέτρων χιλιόμετρων έλαβαν μέρος περίπου 300 δρομείς. Στους άνδρες, πρώτος έκοψε το νήμα ο Μανώλης Σηφάκης με χρόνο 2 ώρες, 44 λεπτά και 08 δευτερόλεπτα και στις γυναίκες η Ειρήνη Πευκιανάκη, με χρόνο 3 ώρες, 11 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο διεξήχθη ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις 1.200.

Στον αγώνα δρόμου των 10 χλμ έλαβε μέρος ομάδα από τον Σύλλογο «Ορίζοντα», συμμετοχή που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 δρομείς, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στον αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων όπου έλαβαν μέρος κυρίως παιδιά.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα, ενώ στην επιτυχή διοργάνωση των αγώνων σημαντική ήταν η συνεισφορά των εθελοντών και των μέτρων που ειχε λάβει το προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας οι διοργανωτές πρόσφεραν και από ένα βιβλίο του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Εκτός από τα κύπελλα τούς δινόταν και στεφάνι από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών. Τους αγώνες παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider