Στους 6.000 οι πρόσφυγες στο Ελληνικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 6.000 οι πρόσφυγες στο Ελληνικό

Σε μικρή «Ειδομένη» κινδυνεύει να μετατραπεί το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου έχει στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός με σκηνές σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και απλωμένα ρούχα παντού.

Όπως μετέδωσε ο Μάνος Μπανασάκης, στο σημείο βρίσκονται περίπου 6.000 άνθρωποι, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν περάσει εβδομάδες στην Ειδομένη ή τον Πειραιά.

Μην έχοντας πρόσβαση σε τουαλέτες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πηγαίνουν είτε στη θάλασσα είτε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά της Παραλιακής. Μάλιστα, κάποιοι έσπασαν σωλήνες για να βρουν νερό να πλυθούν με αποτέλεσμα να έχει κοπεί η κεντρική παροχή νερού στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος είπε ότι οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές ακόμη και έξω στον δρόμο, γιατί στην κλειστή αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου η θερμοκρασία έφτασε τις προηγούμενες μέρες μέχρι τους 40 βαθμούς.

Τονίζοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι «αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί».

«Είναι κλειστά τα τζάμια, δεν αερίζεται, είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορεί να αντέξουν φυσιολογικά να μείνουν εκεί μέσα και να βγαίνουν να κάθονται έξω στο πεζοδρόμιο πάνω στη λεωφόρο που παίζουν τα παιδιά τους, που περνούν με ταχύτητα τα αυτοκίνητα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο 30-40 τουαλέτες για 6.000 ανθρώπους.

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δήμαρχοι της περιοχής δεν έχουν καμία ενημέρωση και επισήμανε ότι η συμφωνία που έγινε τον Δεκέμβριο έληξε στις 31 Μαρτίου και δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα για εκκένωση του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider