Γιατί γυρίζουν την πλάτη στη Wall τα μεγάλα hedge funds

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί γυρίζουν την πλάτη στη Wall τα μεγάλα hedge funds

Tην πλάτη στις αμερικανικές μετοχές γυρίζουν ένα – ένα τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου, προκειμένου να αποφύγουν το μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων – και αναταραχής – που έπληξε τη Wall Street το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, o κατάλογος των hedge funds που βάζουν φρένο στις τοποθετήσεις τους στην αμερικανική αγορά επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα η περίπτωση του Duquesne Capital Management που μείωσε κατά… 41% την έκθεσή του στις αμερικανικές μετοχές, στα επίπεδα μόλις των 868 εκατ. δολαρίων. Κατά 39% μείωσε τις τοποθετήσεις του στη Wall και το Moore Capital Management, στα 1,65 δισ. δολάρια, ενώ κατά 30%, στα επίπεδα των 2,82 δισ. δολαρίων, περιόρισε τις επενδύσεις του και το γνωστό fund του David Tepper, το Appaloosa Management.

Τι πραγματικά συμβαίνει…

Kορυφαίοι managers σπεύδουν να προειδοποιήσουν το τελευταίο χρονικό διάστημα πως οι προβλέψεις τους για τις μετοχές καθίστανται ολοένα και πιο αρνητικές. «Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την πορεία των μετοχών, καθώς έχει μειωθεί πολύ ο πήχης της εταιρικής κερδοφορίας», τονίζει με νόημα ο Tepper του Appaloosa.

«Σίγουρα μπορώ να δηλώσω bearish για την αμερικανική αγορά», δηλώνει και ο ιδρυτής του Duquesne Capital Management, ο Stan Druckenmiller.

Να σημειωθεί εδώ πως μόνο στο γ’ τρίμηνο του 2015, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500 μέτρησε απώλειες 6,9%, υπό το βάρος των ανησυχιών για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που κατέκλυσαν τις αγορές.

«Δεν μπορώ να δηλώσω bullish», δηλώνει στο ίδιο μήκος κύματος και ο Tepper του Appaloosa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider