Ουκρανία: Το Κίεβο έχει πλήξει επιτυχώς 160 ρωσικές εγκαταστάσεις ενέργειας φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Το Κίεβο έχει πλήξει επιτυχώς 160 ρωσικές εγκαταστάσεις ενέργειας φέτος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Ουκρανία έχει πλήξει επιτυχώς 160 ρωσικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και ενέργειας μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU.

Η Ουκρανία έχει πλήξει επιτυχώς 160 ρωσικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και ενέργειας μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU.

Ο Βασίλ Μαλιούκ πρόσθεσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι τα πλήγματα θα συνεχιστούν και διευκρίνισε ότι αποσκοπούν στη μείωση της ικανότητας της Ρωσίας να χρηματοδοτεί τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της SBU σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία κατέστρεψε έναν από τους μέσου βεληνεκούς πυραύλους Ορέσνικ της Ρωσίας σε ειδική επιχείρησή της το καλοκαίρι του 2023.

Η επιχείρηση αυτή, πρόσθεσε ο Μαλιούκ, διεξήχθη από κοινού από την SBU, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR και την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών, και σημείωσε ότι στέφθηκε «100% από επιτυχία».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΣτΕ: Οριστικό τέλος στον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

Οι νίκες και οι «κόφτες» του νέου χωροταξικού - Το μεγάλο παζάρι των δασμών - Η δίψα για «τεχνολογία του μέλλοντος»

Copernicus: Ο δεύτερος θερμότερος Ιούλιος στον πλανήτη - Η Ελλάδα και ο «εκρηκτικός» συνδυασμός για τις πυρκαγιές

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider