Σλοβακία: Υποστηρικτές της Ουκρανίας διαδήλωσαν κατά του πρωθυπουργού Φίτσο στην Μπρατισλάβα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σλοβακία: Υποστηρικτές της Ουκρανίας διαδήλωσαν κατά του πρωθυπουργού Φίτσο στην Μπρατισλάβα
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς του εταίρους ότι θέτουν τη Σλοβακία σε φιλορωσική πορεία.

Με το σύνθημα «Η Σλοβακία είναι Ευρώπη! Αρκετά με τη Ρωσία!», Σλοβάκοι υποστηρικτές της Ουκρανίας διαδήλωσαν χθες, Παρασκευή, στην Μπρατισλάβα κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Η συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία της κυβέρνησης διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία πολιτών «Ειρήνη για την Ουκρανία», που τάσσεται υπέρ της αποστολής όπλων στο Κίεβο. Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας αυτοί εκτίμησαν ότι περίπου 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Προδοσία» και «Είμαστε Ευρώπη».

Οι διοργανωτές κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς του εταίρους ότι θέτουν τη Σλοβακία σε φιλορωσική πορεία. Ο Φίτσο συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διότι η Ουκρανία σταμάτησε τη διαμετακόμιση αερίου από τη Ρωσία στη Σλοβακία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Σλοβακία, κράτος-μέλος της ΕΕ, εξαρτάται περισσότερο από το ρωσικό αέριο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider