Χαμενεΐ: Ο θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ δεν «θα γονατίσει» την οργάνωση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χαμενεΐ: Ο θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ δεν «θα γονατίσει» την οργάνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο πρόσφατος θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σε ισραηλινά πλήγματα δεν θα γονατίσει το ισλαμιστικό κίνημα του Λιβάνου, σύμμαχο της Τεχεράνης.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο πρόσφατος θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σε ισραηλινά πλήγματα δεν θα γονατίσει το ισλαμιστικό κίνημα του Λιβάνου, σύμμαχο της Τεχεράνης.

«Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, πράγμα που αναμφίβολα προκάλεσε ζημιά στην Χεζμπολάχ, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να γονατίσει την οργάνωση», δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν-Ιράκ.

«Η οργανωτική ισχύς και οι ανθρώπινοι πόροι της Χεζμπολάχ είναι πολύ δυνατοί και δεν θα πληγούν αποφασιστικά από τον θάνατο ενός ανώτατου διοικητή, ακόνη και αν πρόκειται για σαφή απώλεια», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

«Η παλαιστινιακή και η λιβανική αντίσταση θα επιτύχουν την τελική νίκη«, είπε προσθέτοντας ότι το Ισραήλ σκοτώνει αμάχους διότι είναι ανίκανο να νικήσει τους εχθρούς του.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την πολεμική κλιμάκωση στον Λίβανο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον ότι δεν γνώριζε τα σχέδια του Ισραήλ εκ των προτέρων.

«Οι ΗΠΑ και γνωρίζουν και αναμειγνύονται», είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «χρειάζεται μία νίκη του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η απόβαση των Κυρανάκη - Κεραμέως στην έδρα Σαμαρά - Η πολιτική μοναξιά του Τσίπρα - Το ραντεβού Στέφανου - Άδωνι

«Σπίτι μου 3»: Στεγαστικά δάνεια με μειωμένο επιτόκιο σε νέους και νοικοκυριά χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος

Εντεκάδα από... χρυσάφι - Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Μουντιάλ

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider