Στην Ελλάδα ο Επίτροπος Μπρετόν - Στο επίκεντρο άμυνα, ανταγωνιστικότητα, βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ελλάδα ο Επίτροπος Μπρετόν - Στο επίκεντρο άμυνα, ανταγωνιστικότητα, βιομηχανία
Σε Ελλάδα και την Κύπρο θα βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος της εβδομάδας, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν.

Σε Ελλάδα και την Κύπρο θα βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος της εβδομάδας, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν για συζητήσεις σχετικά με την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα. Θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης της κάθε χώρας, καθώς και με εκπροσώπους της βιομηχανίας και των θεσμών.

Σήμερα το απόγευμα, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας θα συζητήσουν για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης στον τομέα της άμυνας, καθώς και για τη στρατηγική για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (EDIS) και το σχετικό πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (EDIP).

Αύριο, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και θα συμμετάσχει σε ένα μέρος της διήμερης πανευρωπαϊκής άσκησης για την ενίσχυση της ετοιμότητας έναντι κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας.

Ο Επίτροπος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Αθήνα επισκεπτόμενος δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και μια εταιρεία που κατασκευάζει καλώδια, πριν επισκεφθεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα και τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας – Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα στην αγορά

Ι. Τσέτη για εκλογές στον ΣΕΒ: Ευθύνη όλων μας η ενεργός συμμετοχή - Ο δρόμος έχει ανοίξει

Παπαδόπουλος (EOS Capital Partners): Χρειάζονται αλλαγές στη νομοθεσία για συγχωνεύσεις και εξαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider