React Docuseries: Οι τετράποδοι ήρωες πρωταγωνιστούν στο δεύτερο επεισόδιο της Youtube σειράς της Κωτσόβολος

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
React Docuseries: Οι τετράποδοι ήρωες πρωταγωνιστούν στο δεύτερο επεισόδιο της Youtube σειράς της Κωτσόβολος
Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας και ο Γιώργος Λέντζας σε συνεργασία με την Κωτσόβολος προσπαθούν να μας παρακινήσουν να το αλλάξουμε.

Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας και ο Γιώργος Λέντζας σε συνεργασία με την Κωτσόβολος, μέσα από το δεύτερο επεισόδιο της σειράς React Docuseries, προσπαθούν να μας παρακινήσουν να το αλλάξουμε.

Ήξερες ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με τρομακτική αύξηση αδέσποτων ζώων; Συγκεκριμένα, μετράμε σχεδόν 4 εκατομμύρια αδέσποτα, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός είναι ζώα που υπήρξαν κατοικίδια και τα εγκατέλειψαν.

Oι τετράποδοι φίλοι μας έχουν ανάγκη από υποδομές, αγάπη και φροντίδα, κάτι που προσπαθούν να το κάνουν πράξη οι περίπου 120 φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά στη χώρα μας. Το έργο μίας από αυτές, της Dog's Voice, παρουσιάζεται στο δεύτερο επεισόδιο της Youtube σειράς της Κωτσόβολος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα και τίτλο «React Docuseries».

Τι είναι το «React Docuseries»

Η Κωτσόβολος με αφορμή το ESG πρόγραμμά της, «REACT», δημιούργησε μια σειρά από μίνι ντοκιμαντέρ, με σκοπό να ταρακουνήσει το κοινό, να το βγάλει έξω από την απάθεια και να μας κάνει όλους μας να αναρωτηθούμε: σε έναν κόσμο που φωνάζει για βοήθεια, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας;

Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα των «React Docuseries», όπου με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα κάθε φορά έρχονται σε επαφή με πρόσωπο-κλειδιά και καταπιάνονται με ένα θέμα που απασχολεί το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο. Η αναπηρία, η κυκλική οικονομία, ο εθελοντισμός, η συμπερίληψη είναι μόνο μερικές από τις θεματικές των επεισοδίων που θα δούμε στο κανάλι YouTube της Κωτσόβολος τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά το πρώτο επεισόδιο που ανέβηκε στο κανάλι της Κωτσόβολος στο Youtube κεντρικό του θέμα ήταν η προσβασιμότητα, ενώ αυτή τη φορά πρωταγωνιστές είναι οι τετράποδοι ήρωες της καθημερινότητάς μας.

Τα αδέσποτα ζώα και η στήριξη της Κωτσόβολος

Στο δεύτερο επεισόδιο του «React Docuseries», ο Γιώργος Λέντζας επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Dog's Voice και συνομιλεί με την Υπεύθυνη Υιοθεσιών, Φιλοξενίας & Social Media, Μαρίλια Τσόπελα, καθώς και την Υπεύθυνη Κτηνατρικών από την Dog’s Voice, Χριστιάνα Ντένα, για το για το έργο του οργανισμού, για το πως μπορεί ο καθένας προσωπικά, αλλά και η τοπική κοινωνία να βοηθήσει ένα αδέσποτο ζώο, να συμβάλλει στη μείωση του αριθμού τους, αλλά και για τη διαδικασία της υιοθεσίας, μέσα από την οποία μπορούμε να κάνουμε το δικό μας React για έναν Καλύτερο Κόσμο.

Παράλληλα, μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και σημαντικές πληροφορίες γύρω από το θέμα, παρακινούν το κοινό να μην μένει άπραγο και να προσπαθήσει κι εκείνο από την πλευρά του να στηρίξει τα αδέσποτα ζώα με καθημερινές ενέργειες.

Όπως ακριβώς κάνει και η Κωτσόβολος που στηρίζει τη Dog's Voice με τον δικό της τρόπο, προβάλλοντας στις οθόνες των καταστημάτων της «αγγελίες» για υιοθεσία από σκυλάκια και γατάκια που δεν έχουν κηδεμόνα. Έτσι, δίνει ορατότητα σε πλάσματα στα οποία αξίζουν πολλές ευκαιρίες για να ζήσουν μια όμορφη και γεμάτη ζωή.

Παράλληλα, έχει κάνει τα καταστήματά της dog friendly, με ορισμένα από αυτά να διαθέτουν εξωτερικό χώρο για να δέσεις το σκυλάκι σου, αλλά και για νερό. Και φυσικά οι άνθρωποί της μέσα από τη μεγαλύτερη εθελοντική ενέργεια της εταιρείας, την Ημέρα καλής πράξης ή αλλιώς React Day, στηρίζουν οργανισμούς που φροντίζουν ζώα, όπως το τηλεφωνικό της κέντρο που επισκέφθηκε μια Φιλοζωική Οργάνωση και καθάρισε τα σπιτάκια των ζώων που φιλοξενούνται εκεί και τους προσέφερε τροφές και φάρμακα.

Η Κωτσόβολος κάνει REACT για έναν καλύτερο κόσμο. Μήπως ήρθε η στιγμή να το κάνουμε όλοι μας;

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider