Pampering Room: H doValue στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pampering Room: H doValue στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα
Η δύναμη που επιδεικνύουν διαχρονικά οι γυναίκες, στις μάχες που καλούνται να δώσουν στη ζωή τους, μικρές ή μεγάλες, προσωπικές ή συλλογικές, αποτελεί ένα μήνυμα ισχυρό και πάντα επίκαιρο.

Η δύναμη που επιδεικνύουν διαχρονικά οι γυναίκες, στις μάχες που καλούνται να δώσουν στη ζωή τους, μικρές ή μεγάλες, προσωπικές ή συλλογικές, αποτελεί ένα μήνυμα ισχυρό και πάντα επίκαιρο.

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την ισότητα των φύλων, ωστόσο υπάρχει συνεχώς η ανάγκη για ακόμη περισσότερες δράσεις και διεκδικήσεις.

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, #InspireInclusion στέλνει ακόμη ένα δυνατό όσο και σύγχρονο, για τη κοινωνία, μήνυμα. Εκείνο της στήριξης της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης αλλά και της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις, όπου κάθε γυναίκα μπορεί να ξεχωρίσει και να επιτύχει τους στόχους της.

Το μήνυμα του #InspireInclusion αποτελεί την ίδια στιγμή, μία αξία σταθερή σε ολόκληρη τη φιλοσοφία της doValue, η οποία με υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης αναγνωρίζει τη σημασία στην πράξη της διασφάλισης των αναγκών των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, αντλεί και την έμπνευση για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, όχι μόνο ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας αλλά και ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο.

Άλλωστε η doValue Greece κάθε ημέρα του χρόνου, στέκεται έμπρακτα και σταθερά στο πλευρό των γυναικών, οι οποίες δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη στηρίζοντας το καινοτόμο πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και παραμένει δίπλα στο επιστημονικό έργο της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής και του Συλλόγου Φίλων της κλινικής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες των ασθενών, με στόχο να τους παρέχει μια σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης.

Tι είναι το Pampering Room της dovalue στο Αρεταίειο

Το πρώτο Pampering Room στην Ελλάδα για γυναίκες με καρκίνο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, πρόκειται για έναν χώρο που δε θυμίζει νοσοκομείο, αλλά περισσότερο χώρο χαλάρωσης, φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης, μια καινοτομία για τη χώρα μας και ενδεχομένως για την Ευρώπη.

Είναι ένας χώρος – πρότυπο, αλλά και μια παρακαταθήκη για όλα τα νοσοκομεία της χώρας και η Ελλάδα, ώστε να πρωτοτυπήσουν στην ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου μέσα από καλές πρακτικές με επιστημονική τεκμηρίωση. Στο Pampering Room οι γυναίκες μπορούν να ηρεμούν με την οικογένειά τους, μια φίλη ή με ένα βιβλίο, να κάνουν θεραπευτική άσκηση, να μιλάνε με ψυχολόγο, να βλέπουν ταινίες ή να ακούν μουσική, να λαμβάνουν συμβουλές για τον τρόπο της ζωής τους και ειδικά για τη διατροφή, ώστε συμπληρωματικά με την αγωγή τους, να αντιμετωπίζουν την ασθένειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ήταν τέτοια η επιτυχία του προγράμματος, που έναν χρόνο αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου 2023 η doValue Greece βραβεύθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, Πόπη Καλαϊτζή, με το βραβείο «Δίπλα στη Γυναίκα», για την υλοποίηση του προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής και τη δωρεά για τη διαμόρφωση του Pampering Room.

H γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου νοσηλεύει περισσότερες από 200 γυναίκες τον χρόνο, από όλη την Ελλάδα. Το διάστημα 2022-2023 όπου υλοποιήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα του Pampering room, 50 γυναίκες που νοσηλεύτηκαν με γυναικολογικούς καρκίνους έκαναν χρήση του προγράμματος. Οι ασθενείς είχαν ολιστική υποστήριξη και φροντίδα, με εξατομικευμένα προγράμματα.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, το πρόγραμμα του Pampering Room, λειτουργεί σε καθημερινή βάση, για όλες τις γυναίκες ασθενείς της γυναικολογικής κλινικής αλλά και του ογκολογικού τμήματος της κλινικής. Στο ογκολογικό τμήμα, γίνονται 20 χημειοθεραπείες την ημέρα, ενώ από το τμήμα νοσηλεύονται περί τις 50 ασθενείς.

Στα άμεσα πλάνα του Συλλόγου «Δίπλα στη Γυναίκα» είναι η παροχή των υπηρεσιών του Pampering Room και σε άλλες κατηγορίες ογκολογικών ασθενών, καλύπτοντας τις ανάγκες αυτής της κοινότητας, με εξειδικευμένες υπηρεσίες μακροχρόνιας ιατρικής και ψυχοκοινωνικής τους υποστήριξης, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Στόχος της doValue Greece είναι κάθε δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, να έχει άμεσο και ουσιαστικό αντίκρισμα καθώς και να στηρίζει έμπρακτα τις ανάγκες της κοινωνίας με εστιασμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποτελούν σταθερή προτεραιότητα της διοίκησής της και του διευθύνοντος συμβούλου της, Τάσου Πανούση. Παραμένοντας, στο πλαίσιο αυτό, δίπλα σε κάθε γυναίκα παρέχει στήριξη στο πολύτιμο έργο του Αρεταίειου Νοσοκομείου και του Συλλόγου Φίλων, ώστε στον αγώνα που εκείνες δίνουν, να βρίσκουν ένα χέρι βοήθειας για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες δοκιμασίες τους.

Σημειώνεται ότι εκτός από το πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρικής η doValue Greece χορήγησε – μέσω του Συλλόγου Φίλων- και σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό, με στόχο την αύξηση του αριθμού των επεμβάσεων στην κλινική και τη μείωση της σχετικής αναμονής των ασθενών.

Για τη doValue Greece, οι σημαντικές και οικουμενικές αξίες του σεβασμού, της φροντίδας, της αισιοδοξίας και της υπευθυνότητας, είναι βασικά στοιχεία της ίδιας της φιλοσοφίας της, συνθέτοντας και τον "πυρήνα" του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, "Αξίες Ζωής''. Εστιάζοντας στους άξονες: Kοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία , το πρόγραμμα ''Αξίες Ζωής'' αποτελεί ένα σύνολο στοχευμένων δράσεων, με στόχο την ευζωία με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, την καινοτομία στον τομέα της υγείας, την αειφορία και την αρωγή των τοπικών κοινωνιών.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider