Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματα στην Αβντίιβκα - Μαίνονται σφοδρές μάχες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματα στην Αβντίιβκα - Μαίνονται σφοδρές μάχες
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι ενισχύει τα στρατεύματά του που «κρατάνε γερά» στην πόλη Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι ενισχύει τα στρατεύματά του που «κρατάνε γερά» στην πόλη Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται με τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν προωθηθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, η προγραμματισμένη ενίσχυση των μονάδων είναι σε εξέλιξη και τα στρατεύματα πραγματοποιούν κινήσεις τακτικής στους απειλούμενους άξονες», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι Ουκρανοί υπερασπιστές εξακολουθούν να απωθούν τον εχθρό που προσπαθεί να περικυκλώσει την Αβντιίβκα (...) οι Ουκρανοί στρατιώτες κρατάνε γερά», πρόσθεσε ο στρατός.

Ο χάρτης του προγράμματος DeepState, που πρόσκειται στην ουκρανικό στρατό, κατέγραφε σήμερα το κλείσιμο ενός μικρού θυλάκου νότια της Αβντιίβκα, που φαινόταν προηγουμένως να τελεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός στρατηγός που διοικεί αυτή τη ζώνη, ο Ολεξάντρ Ταρνάφκσι, είχε κάνει λόγο για «λυσσαλέες μάχες» στην Αβντιίβκα.

«Τα στρατεύματά μας χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποκρούσουν τον εχθρό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είπε επίσης πως οι ουκρανικές δυνάμεις δημιουργούν νέες αμυντικές θέσεις γύρω από την Αβντιίβκα, σηματοδοτώντας μια ενδεχόμενη υποχώρηση απέναντι στα κύματα ρωσικών επιθέσεων που έχουν ενταθεί από τον Οκτώβριο του 2023.

«Νέες θέσεις έχουν δημιουργηθεί και ισχυρές οχυρώσεις εξακολουθούν να εγκαθίστανται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δυνατά σενάρια», είπε ο διοικητής Ταρνάφκσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Πολιορκείται η Αβντιίβκα - «Κινδυνεύει να πέσει» στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως η Ρωσία αναπτύσσει αντιδορυφορικά όπλα

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider