Ουκρανία: Το Κίεβο αποσύρει στρατεύματα από την Αβντιίβκα σε πιο ασφαλείς θέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Το Κίεβο αποσύρει στρατεύματα από την Αβντιίβκα σε πιο ασφαλείς θέσεις
Το Κίεβο πραγματοποιεί ελιγμό στην εμπόλεμη πόλη Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, σε ορισμένες περιοχές της για να αποσύρει τους στρατιώτες του σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις» και σε άλλες περιοχές της για να απωθήσει από εκεί τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κίεβο πραγματοποιεί ελιγμό στην εμπόλεμη πόλη Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, σε ορισμένες περιοχές της για να αποσύρει τους στρατιώτες του σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις» και σε άλλες περιοχές της για να απωθήσει από εκεί τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ντμίτρο Λιχόβιι.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ουκρανία ενεργοποίησε εφεδρικό δρόμο εφοδιασμού της πόλης, αλλά υπογράμμισε ότι η παροχή προμηθειών στην Αβντιίβκα και οι απομακρύνσεις από αυτήν είναι «δύσκολες».

Η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την πόλη αυτή στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από μήνες σκληρών μαχών στον πόλεμο.

«Στην Αβντιίβκα βρίσκεται σε εξέλιξη ελιγμός σε κάποια μέρη για να αποσύρουμε τις μονάδες μας σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, σε κάποια μέρη για να εκδιώξουμε (τους Ρώσους) από θέσεις», σημείωσε ο Λιχόβιι.

«Ως εκ τούτου η βασική ανακοίνωση όσον αφορά όλο αυτό είναι ότι οι προμήθειες στην Αβντιίβκα και οι απομακρύνσεις από αυτήν είναι δύσκολες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο στρατός ενεργοποίησε «εφεδρική επιμελητειακή αρτηρία», η οποία είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

«Εξαιρετικά κρίσιμη» η κατάσταση στην Αβντιίβκα

Νωρίτερα σήμερα, ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε ότι «αναπτύχθηκε εκτάκτως εκ νέου» για την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στην Αβντιίβκα, στην οποία η κατάσταση κρίνεται «εξαιρετικά κρίσιμη» απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

«Η τρίτη ταξιαρχία εφόδου επιβεβαιώθηκε ότι αναπτύχθηκε εκτάκτως εκ νέου για την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στον τομέα της Αβντιίβκα», σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, η οποία φέρει τον τίτλο «η κόλαση της Αβντιίβκα». Η βιομηχανική αυτή πόλη αντιμετωπίζει σφοδρές ρωσικές επιθέσεις από το φθινόπωρο.

Η ταξιαρχία αυτή σημειώνει ότι εκεί διεξάγει αντεπιθέσεις σε συνοικίες που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. «Οι δυνάμεις του εχθρού στην ζώνη μας ανέρχονται σε περίπου 7 ταξιαρχίες» και εξακολουθούν να έρχονται ενισχύσεις, διευκρινίζει.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμάμε προς όλες τις κατευθύνσεις εναντίον νέων ταξιαρχιών που συνεχίζει να αποστέλλει ο εχθρός», σημειώνει ο διοικητής της μονάδας Αντρίι Μπιλέτσκι. Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να «περικυκλώσουν την Αβντιίβκα».

«Οι στρατιώτες μας κρατούν με σθένος την άμυνα, καταφέρνοντας σημαντικές απώλειες στους εισβολείς» και «απώθησαν 34 εχθρικές επιθέσεις στον τομέα της Αβντιίβκα», πρόσθεσε στην πρωινή του ενημέρωση το γενικό επιτελείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχεδόν 500 δισ. δολάρια χρειάζονται για την ανοικοδόμηση της χώρας

Μακρόν και Ζελένσκι πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία ασφαλείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider