Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Απωθήθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Απωθήθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς άκουσαν εκρήξεις σε διάφορους τομείς της πόλης.

Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να απωθήσουν ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της Βιτάλι Κλίτσκο, παροτρύνοντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί ως τη λήξη του συναγερμού.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς άκουσαν εκρήξεις σε διάφορους τομείς της πόλης.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία κήρυξε συναγερμό, μερικές ώρες μετά την προειδοποίησή της πως απογειώθηκαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, καθώς πύραυλοι «κατευθύνονταν προς το Κίεβο».

Καταγράφτηκε η απογείωση βομβαρδιστικών Τουπόλεφ Tu-95MS από τη βάση τους στην Αλένια, στην περιφέρεια Μουρμάνσκ, στη βορειοανατολική Ρωσία, ανέφερε νωρίτερα η ουκρανική ΠΑ μέσω Telegram.

Η πολεμική αεροπορία είχε επίσης ανακοινώσει στις αρχές αυτού του μήνα και τον περασμένο μήνα απογειώσεις τέτοιων στρατηγικών βομβαρδιστικών, που κατασκευάστηκαν την εποχή της ΕΣΣΔ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, κύμα πληγμάτων στο οποίο πήραν μέρος Tu-95MS έβαλε στο στόχαστρο διάφορες ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου, με τις αρχές να κάνουν τότε λόγο για 39 νεκρούς.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σαντόβι ανέφερε εξάλλου πως ακούστηκαν εκρήξεις σ' αυτή τη δυτική πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Αεροπορικοί συναγερμοί ανακοινώθηκαν για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στην εγκατάσταση, ανέφερε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση στην πετρελαϊκή εγκατάσταση, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρόμαν Σταροβόιτ.

Η ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας έχει πληγεί τον τελευταίο μήνα από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυρκαγιές, αυξάνοντας την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και αερίου που ήδη κλονίζονται από τη σύγκρουση στη Μέση Αναστολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλη στη Νορβηγία αποφάσισε να δέχεται μόνο Ουκρανούς πρόσφυγες

Ιαπωνία: Έχασε την 3η θέση των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου - Την πέρασε η Γερμανία

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή: Έκκληση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση για σεβασμό στο πένθος τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider