Μεγάλη ανατροπή στο ποδόσφαιρο: Η European Super League «κέρδισε» την UEFA στο Δικαστήριο της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη ανατροπή στο ποδόσφαιρο: Η European Super League «κέρδισε» την UEFA στο Δικαστήριο της ΕΕ
Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της European Super League

Η European Super League δικαιώθηκε από το Δικαστήριο της ΕΕ τονίζοντας πως η UEFA και η FIFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια που έκαναν για να μπλοκάρουν την δημιουργία και την λειτουργία της.

Το δικαστήριο της ΕΕ τόνισε πως και οι δύο ομοσπονδίες καταχράστηκαν την δεσπόζουσα θέση τους στο άθλημα και οι ενέργειές τους για την απαγόρευση δημιουργία της ESL ήταν έκνομες, ωστόσο διευκρινίζει στην απόφασή του πως αυτό δεν σημαίνει ότι μία διοργάνωση σαν την ESL πρέπει να γίνει αποδεχθεί.

Η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο της ΕΕ έγινε με βάση ερώτημα που του έγινε γενικά με το τι ισχύει με τους κανόνες της FIFA και της UEFA στο θέμα αυτό και όχι αποκλειστικά για την περίπτωση της Europeal Super League, οπότε εκείνο δεν έχει εξετάσει αποκλειστικά την περίπτωση της ESL, αλλά γενικά το τι ισχύει στις περιπτώσεις αυτές.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω. το δικαστήριο της ΕΕ κατέστησε επίσης σαφές πως η UEFA και η FIFA δεν μπορούν να τιμωρήσουν τις ομάδες, επειδή πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις, που δεν ανήκουν στην FIFA ή την UEFA.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider