Handelsblatt για ΕΚΤ: Από όλα τα μέρη, επέλεξαν την Αθήνα- Δεν υπάρχει πιο συμβολικό μέρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt για ΕΚΤ: Από όλα τα μέρη, επέλεξαν την Αθήνα- Δεν υπάρχει πιο συμβολικό μέρος
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στην Αθήνα, απ'όπου και δόθησε το σήμερα για «πάγωμα» των επιτοκίων μετά από 10 αυξήσεις, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος. 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στην Αθήνα, απ'όπου και δόθησε το σήμερα για «πάγωμα» των επιτοκίων μετά από 10 αυξήσεις, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ακολουθώντας την παράδοση των εκτός έδρας συνεδριάσεων, αυτή τη φορά συνεδρίασε στην Αθήνα», παρατηρεί συγκεκριμένα σύμφωνα με την Deutsche Welle η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνοντας πως «στο παρελθόν το Συμβούλιο δεν λάμβανε τις αποφάσεις σχετικά με θεαματικές αλλαγές των επιτοκίων στις εκτός έδρας συνεδριάσεις του, αλλά ασχολούνταν μεταξύ άλλων εντατικότερα με την εκάστοτε χώρα». Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων και αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε τη θετική εξέλιξη της Ελλάδας «η οποία την περίοδο της οικονομικής κρίσης ήταν το προβληματικό παιδί της νομισματικής ένωσης».

«Από όλα τα μέρη, επέλεξαν την Αθήνα», αναφέρει η Handelsblatt, ενώ «είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει πιο συμβολικό μέρος αυτή την περίοδο», συνεχίζει το δημοσίευμα: «Εκεί ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση πριν από δώδεκα χρόνια. Η υπερχρεωμένη Ελλάδα ήταν αυτή, που με τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων της έθεσε σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα. Και η ΕΚΤ ήταν εκείνη που ξεπέρασε τα όρια της εντολής της με την πολιτική διάσωσης του ευρώ, για να δρομολογήσει τελικά την αποφασιστική στροφή με την εξίσου αμφιλεγόμενη αλλά και αποτελεσματική εγγύηση από τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Λονδίνο („Whatever it takes")», γράφει το δημοσίευμα στην οικονομική εφημερίδα, σχολιάζοντας ωστόσο ότι την Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ στεκόταν «κάπως αβοήθητη, προσπαθώντας να επιδείξει αποφασιστικότητα στην Αθήνα. Σε ερώτηση μάλιστα, για το κατά πόσο η απότομη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ επηρεάζει τις αποφάσεις στη ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική, η πρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε: "Θα λάβουμε υπόψη μας τις εξωτερικές επιδράσεις". "Εξωτερικές επιδράσεις", ακούγεται σαν να πρόκειται για ένα δευτερεύον ζήτημα. Mία φράση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η υποτίμηση της εβδομάδας», κλείνει το δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα ΕΚΤ: Οριακές αναβαθμίσεις για τις πληθωριστικές προσδοκίες - Ήπια πτώση για την αύξηση του ΑΕΠ

Τράβηξε «χειρόφρενο» η ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Πρώτη παύση εδώ και 15 μήνες

Εύσημα Λαγκάρντ στην Ελλάδα - «Παράθυρο» για νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ - «Πληγή» ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider