Πρόεδρος Ιράν: Υπάρχει πιθανότητα επέκτασης της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστινίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόεδρος Ιράν: Υπάρχει πιθανότητα επέκτασης της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστινίων
Η υποστήριξη των Παλαιστινίων είναι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του Ιράν αλλά οι ομάδες «αντίστασης» λαμβάνουν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί.

Η υποστήριξη των Παλαιστινίων είναι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του Ιράν αλλά οι ομάδες «αντίστασης» λαμβάνουν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στον Ρώσο ομόλογό του κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, μετέδωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται δήλωση του Ραϊσί προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν: «Υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα».

Νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα το Ιράν να μην αναμιχθεί στη διένεξη μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

«Όποιος παίζει με τη φωτιά σε αυτήν την κατάσταση, ρίχνει λάδι στη φωτιά ή την ανάβει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, θα πρέπει να το σκεφτεί προσεκτικά. Σας συμβουλεύουμε να μην το κάνετε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Σεμπάστιαν Φίσερ, αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν το Σάββατο στο Κατάρ με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τους ηγέτες Αιγύπτου, Ισραήλ, Ιράν, Αιγύπτου, Συρίας και Παλαιστίνης

Μέση Ανατολή: Διπλωματικό «σπριντ» εν μέσω φόβου για γενίκευση της σύγκρουσης

Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από την Γάζα σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ - Αψιμαχίες με τη Χεζμπολάχ στον βορρά

gazzetta
gazzetta reader insider insider