Μητσοτάκης: Εντός του επόμενου έτους θα έχουμε ένα πλήρες εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στην Ηγουμενίτσα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Εντός του επόμενου έτους θα έχουμε ένα πλήρες εμπορικό και επιβατικό λιμάνι στην Ηγουμενίτσα
Κατά την ενημέρωση που είχε, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου.

Με την επίσκεψη του στην πόλη-λιμάνι της Ηγουμενίτσας ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.

Στις 6:00 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα έργα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ,τα οποία βρίσκονται στην 3η φάση της ολοκλήρωσης. Για το έργο του νέου λιμένα ενημερώθηκε από τον υφυπουργό υποδομών κ Γεωργιο Καραγιάννη , τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Βαγγέλη Κυριαζόπουλο.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε πληροφορίες για την εικόνα στην δυτική πύλη εισόδου της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά την ενημέρωση που είχε, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα όπως με ενημέρωσαν και εντός του επόμενου έτους θα έχουμε ένα πλήρες λιμάνι εμπορικό και επιβατικό .... Και βέβαια μετά να φροντίσουμε να κάνουμε και τη μαρίνα. Το λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργεί ερήμην των τοπικών αρχών. Άρα, η σωστή συνεργασία ως προς τις χερσαίες ζώνες, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας γύρω από το λιμάνι ήταν πάντα προτεραιότητα για μας».

Μετά την επίσκεψη στο λιμάνι ,ο πρωθυπουργός περπάτησε στην πόλη και έτυχε Θέρμης υποδοχής από πλήθος κόσμου σε καφετέρια της παραλιακής οδού της πόλης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, οι δήμαρχοι Θεσπρωτίας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Νίκος Παππάς ως Ευρωβουλευτής

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ενοίκια: Από την 1η Απριλίου 2026 οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider