Η Γαλλία δίνει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ στους νοσηλευτές των ΜΕΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γαλλία δίνει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ στους νοσηλευτές των ΜΕΘ
Η ανακοίνωση έρχεται πριν από το ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για το υγειονομικό προσωπικό της Γαλλίας που θα παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα του 2022.

Την απόφαση για οικονομική στήριξη των νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ.

Μιλώντας από ΜΕΘ σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι, ο Καστέξ ανέφερε πως οι νοσηλευτές των μονάδων θα λαμβάνουν μηνιαίως 100 ευρώ από τον Ιανουαρίου του 2022.

«Πρόκειται για μέτρο που αφορά την προσέλευση, την εκπαίδευση και τις εργασιακές συνθήκες που υπάρχουν στις ΜΕΘ και για αναγνώριση όλων των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτές» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε δήλωση του.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση έρχεται πριν από το ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για το υγειονομικό προσωπικό της Γαλλίας που θα παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα του 2022 από τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον στη Γαλλία έχει φέρει νέο ρεκόρ μολύνσεων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, ενώ χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Γαλλία αποκλείει την απαγόρευση κυκλοφορίας για την Πρωτοχρονιά - Στους 3 μήνες η ενισχυτική δόση

gazzetta
gazzetta reader insider insider