Ερευνητική Δομή «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»: Υπογραφή της απόφασης με προϋπολογισμό 21.411.500 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερευνητική Δομή «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»: Υπογραφή της απόφασης με προϋπολογισμό 21.411.500 ευρώ
Η υλοποίηση και η χρηματοδότησή του θα γίνει από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό ύψους 21.411.500 ευρώ

Την απόφαση (τεχνικό δελτίο) που αφορά στη δημιουργία της Ερευνητικής Δομής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», μέσω της ένταξης προς υλοποίηση και χρηματοδότησή του από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό ύψους 21.411.500 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, όπως σημειώνεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«H Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη Δεδομένων και οι Αλγόριθμοι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα μας, από τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της υγείας μέχρι την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τις κοινωνικές επιστήμες» όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμη ότι: Η δημιουργία της ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί την στόχευσή μας να αξιοποιήσουμε την γνώση, την δυναμική και το ταλέντο των Ελλήνων επιστημόνων σε τομείς αιχμής.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για την ίδρυση της ερευνητικής δομής τόνισε πως «Η πρωτοβουλία του κέντρου «Αρχιμήδης» ξεκίνησε ως μια σκέψη και σήμερα είναι πραγματικό project το οποίο έχει εγγυημένη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης ώστε να συγκεντρώσουμε στην Ελλάδα λαμπρά μυαλά τα οποία ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Σε αυτό προσβλέπω και εγώ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για ερευνητική δομή «Αρχιμήδης»: Θα συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά στη Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider