Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία - Πρώτη φορά πάνω από 90.000 σε ένα 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία - Πρώτη φορά πάνω από 90.000 σε ένα 24ωρο
Για το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 93.045 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο κατέγραψε η Βρετανία, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, για το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 93.045 νέες μολύνσεις, στην πρώτη φορά που ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων ξεπερνά τα 90.000 από την αρχή της πανδημίας. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε καταγραφεί την περασμένη Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, με 88.736 ημερήσια κρούσματα.

Για σήμερα, κατεγράφησαν 111 νέοι θάνατοι έναντι 146 την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Αν και στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων των παμπ και των εστιατορίων), να ενθαρρύνει την τηλεργασία όσο είναι δυνατόν και να επιβάλει ένα υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τη δυσφορία μιας μερίδας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ενόψει των Χριστουγέννων. «Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά», δήλωσε η ίδια σήμερα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν από σήμερα «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ ημερησίων μολύνσεων κορονοϊού στη Βρετανία - Κοντά στα 80.000 τα νέα κρούσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider