«Ναι» CDC στον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ναι» CDC στον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech
Η Διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, θα εξετάσει τώρα εάν θα αποδεχτεί τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Το «πράσινο φως» άναψε η βασική συμβουλευτική επιτροπή του CDC την Τρίτη για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με σκευάσματα των Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον εμβολιασμό έως και 28 εκατομμύριων παιδιών στις ΗΠΑ.

Η Διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, θα εξετάσει τώρα εάν θα αποδεχτεί τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Εάν υπογράψει, κάτι που αναμένεται ήδη αργά την Τρίτη, οι εμβολιασμοί για τα μικρά παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα όπως επισημαίνει το CNBC.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς μετρούν αντίστροφα έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ξεκαθαρίσουν το τοπίο γύρω από τον εμβολιασμό των παιδιών ώστε να μπορούν να επαναφέρουν τα παιδιά τους στην «κανονική» εκπαίδευση, τον αθλητισμό και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες που σε μεγάλο βαθμό είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Πριν από την ψηφοφορία, ορισμένα μέλη της επιτροπής σημείωσαν τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα παιδιά.

«Πάρα πολλά παιδιά είτε έχουν χάσει έναν γονέα είτε έχουν μείνει ορφανά σε αυτή την πανδημία, η οποία είναι απίστευτα τραγική. Ως λοιμωξιολόγος και ως μητέρα που έχει εμβολιάσει και τα δύο παιδιά της, υποστηρίζω πλήρως την πρόταση για τον εμβολιασμό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε το μέλος της επιτροπής Dr. Camille Kotton.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider