Τσελέντης: Στη μετασεισμική ακολουθία εντάσσονται οι σημερινές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τσελέντης: Στη μετασεισμική ακολουθία εντάσσονται οι σημερινές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι
Στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου εντάσσονται οι δύο σεισμικές δονήσεις μέχρι 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα, δήλωσε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου εντάσσονται οι δύο σεισμικές δονήσεις μέχρι 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή με επίκεντρο το νότιο τμήμα του ρήγματος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 11.12 το πρωί και ο δεύτερος στις 11.38 με επίκεντρο 3 χλμ ΝΝΔ του Αρκαλοχωρίου.

Ο κ. Τσελέντης συνέστησε στους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι αλλά προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού μεγέθους μέχρι 5 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: Νωρίς ανοίγει η σεζόν και το 2026

Πόσο εφικτή είναι η ανατροπή της υπογεννητικότητας και υπογονιμότητας των Ελληνίδων τις επόμενες δεκαετίες

ΔΕΗ: Προ των πυλών το κοινωνικό ομόλογο των 5 εκατ. – Διάθεση στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider