Αφγανιστάν: Η Ρωσία θα στείλει 4 μεταγωγικά αεροσκάφη να παραλάβουν 500 ανθρώπους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Η Ρωσία θα στείλει 4 μεταγωγικά αεροσκάφη να παραλάβουν 500 ανθρώπους
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οργανώνει επιχείρηση εκκένωσης 500 και πλέον ανθρώπων από το Αφγανιστάν, κατά διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το ίδιο σήμερα.

Η Ρωσία θα απομακρύνει περισσότερους από 500 ανθρώπους από το Αφγανιστάν, περιλαμβανομένων Ρώσων και άλλων πολιτών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση απομάκρυνσης υπηκόων της Λευκορωσίας, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Ουζμπεκιστάν και της Ουκρανίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η ρωσική επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν εντολής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μεταγωγικά αναμένουν διαταγές στο Ουλιάνοφσκ.

Σε κάθε αεροσκάφος επιβαίνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι διαθέσιμος εξοπλισμός για να προσφερθεί φροντίδα σε τραυματίες, εάν απαιτηθεί.

Η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει την πραγματοποίηση πτήσεων από το Αφγανιστάν τον Σεπτέμβριο για τους αφγανούς φοιτητές που σχεδιάζουν να σπουδάσουν στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider