Aπεργία την Πέμπτη - 24ωρο «φρένο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aπεργία την Πέμπτη - 24ωρο «φρένο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Θα κινούνται μόνο τα λεωφορεια μεταξύ 9:00 και 21:00. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Στην Γενική 24ωρη απεργία και στάση εργασίας που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, συμμετέχουν αύριο Πέμπτη 10/6, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, η ΠΝΟ και οι δημοσιογράφοι.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ:

Μετρό (Γραμμή 2 & 3) - Ηλεκτρικός / ΗΣΑΠ - Λεωφορεία κινούνται 09:00 έως 21:00

Χειρόφρενο τραβούν τα ΜΜΜ στις 10 Ιουνίου. Θα κινούνται μόνο τα λεωφορεία μεταξύ 9:00 και 21:00.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρένα.

Τρόλεϊ

Ομόφωνη απόφαση για απεργία στις 10 Ιούνη έχει πάρει ήδη η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Οι διοικήσεις των σωματείων, όπως επισημαίνουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους, καλούν «την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας».

Προαστιακός / ΟΣΕ 24ωρη

Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 10 Ιουνίου ανακοίνωσαν οι σιδηροδρομικοί δια μέσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθούν δρομολόγια την συγκεκριμένη ημέρα.

Όπως αναφέρουν οι σιδηροδρομικοί, «η κυβέρνηση επέλεξε αυτό το χρονικό διάστημα που προσπαθούμε να πάρουμε μια ανάσα από την παγκόσμια περιπέτεια που περάσαμε και περνάμε με τον Covid 19, να περάσει αυτό το νομοσχέδιο που θα σημάνει την καταστροφή μας ως εργαζόμενοι, αφού το καταθέτει για ψήφιση με άρθρα και διατάξεις εις βάρος όλων των εργαζομένων.

Τραμ

Σε 24ωρη πανελλαδικη απεργία για το νέο νομοσχέδιο συμμετεχουν τη Πέμπτη 10 Ιουνίου τα Σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ.

Πλοία

4 από τα 9 ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία τους για το εργασιακό νομοσχέδιο στις 10 Ιουνίου -
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου μεταφέρουν την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή τους για το εργασιακό νομοσχέδιο τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, καθώς οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξουν και τα υπόλοιπα εννέα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Παράλληλα στην απεργία συμμετέχουν:

ΜΜΕ (Δημοσιογράφοι)

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

ΓΣΕΕ

24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της με διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε επίσης να διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

ΑΔΕΔΥ

Οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραία για τις 3 Ιούνη, μετατίθενται για τις 10 προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ. Στις 10 Ιούνη συμμετέχει στην απεργία για την απόσυρση του νομοσχεδίου του Χατζηδάκη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά τη σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 10 Ιουνίου. (....).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider