ΥΠΕΞ: Η ανθρωπότητα να μην βιώσει ξανά τέτοιες θηριωδίες, όπως το Ολοκαύτωμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ: Η ανθρωπότητα να μην βιώσει ξανά τέτοιες θηριωδίες, όπως το Ολοκαύτωμα
Τιμούμε τα θύματα διατηρώντας τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές, ώστε η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Ολοκαυτώματος (ή Σοά, Καταστροφή) το υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter. Το ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Ενώνουμε τις φωνές μας με όσους τιμούν την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (Yom HaShoah) για να θυμόμαστε τα εκατομμύρια των ζωών που χάθηκαν. Τιμούμε τα θύματα διατηρώντας τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές, ώστε η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες», τονίζεται στο μήνυμα του ΥΠΕΞ.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το κεντρικό μήνυμα της ελληνικής προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) -που ξεκίνησε την 1η Απριλίου- «είναι "Διδασκαλία και μάθηση για το Ολοκαύτωμα", το παγκόσμιο μάθημα της μνήμης του Ολοκαυτώματος για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και για την καταπολέμηση της άρνησης και της αλλοίωσής του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider