Διεθνή
30-03-2021 | 09:54

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να καταθέσουν χρήματα και χρυσό

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να καταθέσουν χρήματα και χρυσό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έκκληση να καταθέσουν τα χρήματα τους στις τράπεζες για να στηρίξουν την τουρκική οικονομία απηύθυνε στους Τούρκους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τόνισε πως η οικονομία της χώρας έχει γίνει ελκυστική για τους επενδυτές. 

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους συμπολίτες μου να καταθέσουν στις τράπεζες τα συναλλάγματα και τον χρυσό που διαθέτουν τα οποία είναι εθνική μας περιουσία. Έτσι θα τα εντάξουν στην οικονομία. Αυτή η έκκλησή μου ενοχλεί κάποιους. Όμως εγώ ζητώ να εντάξουν την περιουσία τους στην οικονομία και τους δείχνω το δρόμο να κερδίσουν oι ίδιοι και η χώρα, στη βάση του win-win», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως από τις πάνω από 100.000 επιχειρήσεις που άνοιξαν στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο, αυτές που έκλεισαν ήταν λιγότερες από 16.000, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των νέων εταιρειών διαθέτουν ξένα κεφάλαια. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στις κυρώσεις των ΗΠΑ αλλά και στις προειδοποιήσεις της ΕΕ για κυρώσεις και δήλωσε πως η Άγκυρα δεν δίνει καμία σημασία σε αυτές τις απειλές.

«Προσπαθούν να μας επιβάλουν κριτήρια τα οποία δεν τα εφαρμόζουν στις χώρες τους. Στόχος τους δεν είναι να κάνουν τη χώρα μας πιο σύγχρονη ούτε να την οδηγήσουν σε ευημερία. Ξέρουμε πως στοχεύουν να χάσουμε χρόνο και ενέργεια. Δεν θα αποδεχθούμε αυτή τη διπρόσωπη στάση στα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας, στον ενεργειακό τομέα, από την οικολογία στα ανθρώπινα δικαιώματα, από το εμπόριο μέχρι και τις πολιτικές ελευθερίες» δήλωσε ο Ερντογάν.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.