Γερμανία: 1.019 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο- Παρατείνεται το lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: 1.019 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο- Παρατείνεται το lockdown

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21.237 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.808.647, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Παράλληλα, άλλοι 1.019 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 36.537 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες την παράταση του lockdown που επιβάλλεται στη χώρα ως την 31η Ιανουαρίου και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για να ελεγχθεί η κατάσταση. «Πρέπει να επιβάλλουμε πιο αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές. Ζητούμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές στο ελάχιστο δυνατό» δήλωσε η κα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους πρωθυπουργούς των 16 γερμανικών κρατιδιών.

Τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι, οι αίθουσες ψυχαγωγίας, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Τα σχολεία θα μείνουν επίσης κλειστά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Στο εξής, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γερμανία από περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 δύο φορές. Όλοι τους θα πρέπει επίσης να μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ακόμη και αν το πρώτο τεστ βγει αρνητικό και κατόπιν να κάνουν και το δεύτερο τεστ. Στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων οι μετακινήσεις των πολιτών θα περιορίζονται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

«Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider