ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί συγκέντρωσαν 207, 5 εκατ. δολάρια από δωρεές το Νοέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί συγκέντρωσαν 207, 5 εκατ. δολάρια από δωρεές το Νοέμβριο

Την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι αμερικανικές εκλογές στις ΗΠΑ, την 3η Νοεμβρίου, ήταν και η ημέρα που ξεκίνησε εκ νέου η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ συγκέντρωσαν από κοινού το ποσό των 207, 5 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε μόλις ένα μήνα.

H μετεκλογική κινητοποίηση για τη συγκέντρωση χρημάτων από τις επιτροπές που υποστηρίζουν τον Τραμπ αύξησε το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 23 Νοεμβρίου, στα 495 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ.

Ο Τραμπ έχασε τις εκλογές από τον εκλεγμένο πρόεδρο, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, αλλά προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την κάλυψη του κόστους των δικαστικών προσφυγών, επικαλούμενος αβάσιμα εκλογικές παρατυπίες και νοθεία.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν συγκέντρωσε 112 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κατατέθηκε χθες, Πέμπτη, στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider